Muziekles voor jong en oud

Kriebelt het om muziek te leren spelen? Wil je graag je eigen tempo en doelen bepalen? Speel je graag mee met liedjes van de radio? Of verkies je liever iets klassieker? Alles kan bij Music Mind!

 

Music Mind biedt muzieklessen aan huis aan in groot-Zemst en Mechelen en op locatie in Elewijt/Perk.
Ons doel is om jou te begeleiden bij wat jij wilt leren. Samen gaan we op zoek naar een aangename lesmethode waar jij je helemaal thuis in voelt.

Visie

Bij Music Mind gaan we vol voor 'motivatie'. Wij vinden het belangrijk dat je graag bezig bent met je instrument en met muziek. We geloven dan ook dat een gemotiveerde muzikant het meeste bijleert. Bij Music Mind bepaal je zelf wat je wil leren. De lesgever is de vakexpert die de leerling begeleidt, inspireert en motiveert.

Lesgevers

Zoë Delcourte - zaakvoerder (piano)

Zoë (°1994) kreeg de muzikale smaak te pakken door Peggy Jordens aan het conservatorium van Mechelen. In het derde middelbaar besloot ze om naar de Kunsthumaniora van Brussel te gaan. Hier volgde ze 4 jaar lang de richting klassieke piano, begeleid door Thor Rzoska. Vervolgens zette Zoë haar studies voort aan het Koninklijk Conservatorium van Gent (School of Arts) in de klas van Johan Duijck. Ze volgde masterclasses piano bij Roland Krüger (D), Olga Pashchenko (R) en Timur Sergeyenia (W-R).

Na haar studies aan het Conservatorium behaalde Zoë haar pedagogisch diploma aan de UCLL te Leuven.

 

Momenteel is Zoë actief in de Stedelijke Academie van Vilvoorde als leerkracht domeinoverschrijdende muziekinitiatie, Muzikale en Culturele Vorming en koor.
Ze verzorgt regelmatig huwelijksvieringen, ceremonies en recepties als pianiste/zangeres. 


David Van den Bosch - zaakvoerder (drum)

David (°1992) startte met drummen op de leeftijd van 10 jaar. Hij volgde les bij Bart Coosemans, Wim Van der Westen en Stef Vanstraelen alvorens hij in 2016 besloot om drum te gaan studeren. In 2019 studeerde David af als drummer aan PXL-Music, in de volksmond ook wel 'de rockschool' genoemd. Hij kreeg er les van Arnout Hellofs en Marc Bonne.

 

David is actief als leraar muziek, leraar drum en freelance drummer. Ook speelt hij in verschillende vaste bands en heeft hij ervaring in orkesten. Hij bespeelt naast het drumstel ook melodisch slagwerk.

 

Naast zijn diploma als muzikant is David ook een gediplomeerde pedagoog. Het is zijn doel om mensen te prikkelen en om hen te helpen hun dromen te realiseren.


Karlijn Robberechts (zang)

Karlijn (°1992) geeft jullie zanglessen op maat over genres heen.
Ze behaalde het diploma van Master in Music, uitvoerende muziek jazz zang en het diploma van leraar, specifiek toegepast op de kunsten. 


Wil je moeilijke melodieën vlot kunnen zingen, wil je weten wat er achter een tekst zit en deze emotie overbrengen met je stem, wil je songs schrijven met ideeën die je hebt verzameld?
Het kan allemaal!
Tijdens de leuke lessen gaan we vooral het zingen en het leren hand in hand laten lopen! 


Ward Ral (piano/koper/pianostemmer)

Ward (°1990) begon zijn muzikale carrière als trompettist op 8-jarige leeftijd en als pianist op 13-jarige leeftijd.
Hij volgde les aan de academie van Sint-Lambrechts-Woluwe en Vilvoorde bij onder meer Kristof Falise, Lutgarde Hendrickx en Soetkin Pirquin.

 

In 2013 behaalde Ward zijn pedagogisch diploma. Voortgestuwd door zijn passie begon hij in 2015 te werken bij piano's Maene. Hij verwierf er technisch inzicht in hoe piano's opgebouwd worden, ontwikkelde zijn gehoor en werd er een uitstekend pianostemmer. 
Als piano- en koperleraar heeft Ward al vele jaren op de teller. Hij gaf naast enkele privélessen ook les voor fanfare Teniers.

 

Ward deed ook als muzikant reeds veel ervaring op bij de volgende orkesten: PerCupro, Vlaams Fanfare Orkest, Koninklijke Fanfare Sint-Jansvrienden Wiekevorst, Koninklijke Fanfare Tenierskring Perk.


In 2020 vervoegde Ward het Music Mind-team.
Motiveren, variëren en inspireren zijn zijn kernwaarden.


Bert Janssens (gitaar)

Bert (°1991) heeft altijd een warm hart gehad voor muziek. Op 14-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen. Na verschillende jaren van gitaarles, urenlang oefenen en spelen in verschillende groepjes voelde Bert dat er meer zat in zijn muzikale passie. Hij volgde een voorbereidend jaar aan de Jazzstudio te Antwerpen en startte daarna de bacheloropleiding Gitaar aan de PXL-Music.

In 2018 studeerde Bert af en sindsdien is hij actief als professioneel muzikant. Of het nu gaat om optredens, studio- of orkestwerk, Bert is van alle markten thuis.

Daarnaast stopt hij hart en ziel in zijn soloproject en vaste bands waar hij in speelt. Sinds 2019 werkt hij ook enkele uren als leraar Muzikale Opvoeding. 
Ook heeft hij intussen meer dan 10 jaar ervaring als gitaarleraar, waardoor hij goed heeft leren inschatten wat de leerling nodig heeft en graag naartoe wil met zijn muzikaal parcours. Motivatie en geduld zijn kernwaarden die hij hoog in het vaandel draagt tijdens zijn gitaarlessen.


Elien Vanoppen (piano)

Elien (°1994) startte op 11-jarige leeftijd met pianolessen bij Bart Meuris aan de muziekacademie van Lier. Daarna besloot ze haar studies verder te zetten aan LUCA School of Arts in Leuven waar ze piano volgde in de klas van Alessandro Cervino. In 2017 studeerde ze er af als master in de muziek en een jaar later slaagde ze met glans voor de specifieke lerarenopleiding. Naast muziek heeft Elien ook een passie voor talen, wat in 2021 leidde tot een master in het vertalen aan de KU Leuven.  

 

Elien heeft reeds heel wat jaren ervaring als leraar piano en notenleer in verschillende muziekscholen. Als gediplomeerd pedagoog wil ze graag mensen inspireren en bijstaan in hun muzikaal parcours, of het nu gaat om klassieke nummers, popmuziek of jezelf leren begeleiden aan de piano.

 

Momenteel is Elien actief als leraar muziek en Frans in het secundair onderwijs en als pianoleraar bij Music Mind.